REWEX j.d.o.o. Donja Dubrava

Alkoholna pića

MODERNO S TRADICIJOM - Rewex destilerija


Rewex destilerija moderno je i tehnološki napredno uređen prostor koji ispunjava najviše norme čistoće i kvalitete izrade destilata.
Naša je ideja da uz najviše proizvodne standarde zadržimo i duh tradicionalnosti.
Poštivanjem recepata i savjeta naših „starih“ koji su se desetljećima prenosili s koljena na koljeno proizvodimo proizvode vrhunskog okusa i kvalitete.
Trenutno proizvodimo 9 različitih alkoholnih destilata od kojih su neki nagrađivani na izložbama.
Zbog limitirane proizvodnje posebnu pažnju posvećujemo kvaliteti, jer nam cilj nije masovna komercijalna proizvodnja nego proizvodnja u maloj manufakturi s proizvodima koji su kvalitetom iznad prosjeka od onih koji se nudi u trgovačkim lancima.
Kompletno voće potrebno za proizvodnju dolazi iz naše vlastite proizvodnje ili se dostavlja od provjerenih proizvođača i voćara.

Ponosni smo što proizvodimo 100% hrvatski proizvod vrhunskih prirodnih sastojaka koji krajnjem korisniku nudi prepoznatljive tradicionalne okuse bez umjetnih dodataka.
Okusite bogatu hrvatsku tradiciju u jedinstvenim proizvodima Rewex destilerije

Međimurska Viljamovka

proizvodi se na tradicionalan način, isključivo od probranog međimurskog voća – kruške Viljamovke .. Kruška Williams otkrivena je u Engleskoj 1770 godine, a nazvana je po vrtlaru Williamsu iz Londona. Za 1 litru vrhunske rakije potrebno je 15 kg zdrave i dozrele kruške , a proces proizvodnje se djeli na nekoliko faza :

  • u prvoj fazi sortiraju se prvoklasni plodovi kruške, "viljemovke" prati se njihov rast i dozrijevanje. Zatim se, u idealnom trenutku, kada plod sadrži najviši postotak fruktoze, kruške beru, čiste i odlažu za drugu fazu sortiranje plodova- biraju se isključivo zdrave i neoštećene kruške koje idu u proces "finog dozrijevanja", u prirodnim uvjetima. Meso kruške (mezokarp) na kraju dobiva zrelo-žutu boju, prijatnog mirisa, sočno, po ukusu slatko-kiselo ,koje se topi u ustima.
  • u slijedećoj fazi se od ploda kruške izdvajaju peteljke, sjemenke i dio kore čime se dozira snaga ukusa i mirisa i uklanjaju svi ostali sastojci koji mogu negativno utjecati na finalnu kvalitetu
  • na ovaj način se od prvoklasnog ploda kruške dobiva čista i prirodna voćna kaša iz koje se dodavanjem prirodnih kvasaca fermentacijom dobiva prvoklasni kom za destilaciju rakije tradicionalnim postupkom.

Svi proizvodi dobiveni su prirodnom fermentacijom bez dodavanja šećera i umjetnih aroma !

Firma REWEX ima vlastiti voćnjak kruške Viljamovke a s obzirom da nismo industrijska proizvodnja, količine su ograničene prema našim mogućnostima, a sve u cilju postizanja kvalitete rakije.

Posjetite i našu Facebook stranicu ovdje!

 

       

 

Međimurska Viljamovka

 

vol. 38,00 % alk

 

punjenje :

 

0,5 lit .................. 75,00 kn

0,7 lit ................ 119,00 kn

1,0 lit ................ 149,00 kn

 

cijene su sa PDV-om

Ludbreg / siječanj 2017

zlatna diplaoma

 

Viljamovka-najprepoznatljiviji proizvod naše destilerije vrhunske kvalitete i jedinstveve voćne arome koja ostaje u ustima dugo nakon ispijanja. Uživajte u zlatom nagrađenom proizvodu koji proizvodimo od ručno ubranih zlatnih „međimurskih“ plodova najpoznatije kruške na svijetu.

Međimurska Šljivovica

 

- rakija od šljive -

 

vol 38,4 % alk.

 

0,5 lit .................. 75,00 kn

0,7 lit ................ 119,00 kn

1,0 lit ................ 149,00 kn

 

cijene su sa PDV-om

Ludbreg / 2018

zlatna diploma

 

Šljivovica-izuzetna rakija iznenađuje punoćom okusa i izuzetnom kvalitetom izrade. Naš trud je nagrađen zlatnom nagradom „Zlatni trsek 2018“ u organizaciji Ludbreške udruge vinogradara. Tradicionalni postupak izrade i najkvalitetniji plodovi garancija su vrhunske kvalitete.

SMOKOVAČA

 

vol 39,6 % alk.

 

domaća rakija od suhih smokvi

 

 

punjenje :

 

0,5 lit .............. 49,00 kn

1 lit ................. 99,00 kn

Ludbreg / 2018

srebrna diploma

 

Smokovača-izrađena isključivo od domaćih plodova koji sazrijevaju na zlatnom mediteranskom suncu. Ova jedinstvena rakija idealan je aperitiv nakon svakog jela. Unesite dašak mediterana u svoj dom ovom„delikatesom“ nagrađenom srebrnom diplomom.

- od 1000 lit. pive dobiva se oko 60 - 70 lit. rakije

a koja zatim odležava u hrastovoj bačvi -

" VATRENA PIFKA "

 

 

- rakija od pive -

 

vol 37,2 % alk

 

 

 

0,5 lit ............ 59,00 kn

Ludbreg / 2018

srebrna diploma

 

Vatrena Pifka-unikatna rakija od pive koja se na specijalan način i po tajnoj recepturi proizvodi u našoj destileriji. Tajna zlatnog napitka koji iznenađuje aromom u stilu najkvalitetnijih „Whiskeya“ je u kontroliranom postupku destiliranja i odležavanja u hrastovim bačvama. Neka vas ova „vatrena vodica“ iznenadi u svakom gutljaju!

 

domaća rakija

 

( međimurska žganica )

 

vol. 42,00 % alk.

punjenje

 

 

1 lit ....... 40,00 kn

 

 

 

rakija - prepečenica : dobivena dvostrukom destilacijom od mješanog voća ( kruške, šljive, breskve, jabuke, grožđa )
domaća rakija - međimurska žganica - tradicionalno alkoholno piće od više vrsta plodova voća (kruška, jabuka, šljiva, breskva, grožđe) često je neopravdano u sjeni šljivovice. Vrhunska kvaliteta voća i pažljivo rukovanje visokokvalitetnom kominom daju vrhunski proizvod po pristupačnoj cijeni. Pijete li žganicu kao lijek ili koristite za izradu domaćih likera nikad vas neće iznevjeriti svojim konkretnim, punim okusom koji odiše voćnom aromom.
 

PRAVA RAKIJA

 

- rakija od prave rakije -

 

vol 42% alk.

 

 

 

 

rakija dobivena od 10 vrsti rakija

 

postupkom dvostruke destilacije

Prava rakija - jedinstven proizvod na našem tržištu, takozvana „Rakija od prave rakije“ dvostruki je destilat 10 vrsta vrhunskih rakija. Prava je umjetnost povezati sve vrste rakije u jedan zajednički topli okus koji nježno čisti grlo svakim gutljajem, a da pritom ima prepoznatljivu i zanimljivu aromu koja se ne zaboravlja.
 

Medena Čarolija

 

liker od aronije i meda

 

vol 22% alk.

 

0,5 lit ... 49,00 kn

 

0,7 lit .. 99,00 kn

 

Liker od medice i aronije koji spaja ljekovita svojstva aronije te tri vrte meda u čaroban sladak aromatičan okus. Ovaj će vam liker dati potrebnu energiju za cijeli dan i štititi vaš imunitet i zdravlje.
 

domaća

M E D IC A

 

vol 22% alk.

 

 

1 lit ....... 99,00 kn

 

0,5 lit ......49,00 kn

 

 

Najslađi prozvod naše destilerije domaća-medica koja se proizvodi od tri vrste meda. Tajna je u pravilnom doziranju tajnih začina koji podižu slatkoću meda i zaokružuju cijelu priču o ovom vrlo zdravom i unikatnom nektaru. Bagrem će se pobrinuti za vaše grlo, kesten za vaš želudac a livadski med za vaš cjelokupni imunitet. Velika doza zdravlja u maloj čašici.

punjenja viljamovke

0,5 / 0,5 / 0,7 / 1,0 lit.

punjenja šljivovice

0,5 / 0,5 / 0,7 / 1,0 lit.

osobama mlađim od 18 god. ne prodajemo alkoholna pića

 

 

UZORCI : ČOKANČIĆI 0,5 ....10.00 kn

 

 

 

  sve cijene su sa PDV-om  

 

12 zdravstvenih tegoba koje možete izliječiti rakijom

“Popij malo rakije, bit će ti bolje”, rečenica je koju ste sigurno čuli barem jednom u životu. Dobra stara rakija na našim prostorima smatra se nacionalnim pićem, a priče o njezinoj ljekovitosti prenose se s koljena na koljeno.

Šljivovica , loza i viljamovka najpoznatije su rakije, a kao što im samo ime kaže, nastaju iz šljive , loze i kruške viljamovke .Posebno su popularne razne travarice koje nastaju dodavanjem ljekovitog bilja rakiji te slatke rakije s dodatkom voća. S obzirom na visok postotak alkohola u rakiji, s njezinom konzumacijom ipak trebamo biti oprezni, ali mala i pravovremena količina rakije brzo će zaliječiti određene zdravstvene probleme. Portal Zadovoljna.hr donosi popis 12 zdravstvenih tegoba koje su naši stari desetljećima uspješno liječili rakijom:

1. Bol u želucu
Pojeli ste težak i mastan obrok koji vam je uzrokovao bol u želucu? Prst-dva šljivovice, loze ili travarice odmah će ga umiriti.

2. Zubobolja
Gutljaj rakije držite desetak sekundi na bolnom zubu, promućkajte i zatim ispljunite. Ponovite još dva-tri puta uz mali razmak kako vam rakija ne bi previše nadražila zubno meso.

3. Grlobolja
Ako je grlobolja tj. upala grla izazvana bakterijskom infekcijom, rakija s par kapi propolisa uspješno će dezinficirati grlo. Također će pomoći topli biljni čaj s par žlica rakije.

4. Menstrualni bolovi
Par gutljaja bilo koje slatke rakije po vlastitom ukusu može ublažiti grčeve i osjećaj mučnine u želucu koji često prati menstruaciju.

5. Bol u leđima
Malo rakije lagano umasirajte na bolna i ukočena leđa. Ponovite postupak nakon par sati. Za ovu namjenu posebno se preporučuje komovica ili tropica, rakije koja se radi iz ostatka grožđa nakon fermentacije, ali poslužit će vam i druge rakije.

6. Ukočen vrat
Baš kao i ukočena leđa, ukočenje vrata također možete sanirati rakijom na isti način.

7. Bolovi kod reumatskih bolesti
Među oboljelima od artritisa masaža rakijom često je sredstvo ublažavanja bolova u zglobovima.

8. Otekline
Rakija dokazano hladi kožu pa dobro djeluje na otekline. Rakiju možete umasirati na otečeno područje ili na njega staviti oblog. Imajte na umu da rakija već nakon nekoliko minuta može nadražiti kožu stoga obloge kratko držite na otečenom dijelu tijela.

9. Loša cirkulacija
Naše bake i djedovi često su nakon buđenja čašicom rakije pokretali usporenu jutarnju cirkulaciju.

10. Urološki problemi
Rakija s peršinom sjajan je saveznik u borbi protiv bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

11. Mučnina u vožnji
Naravno, ovdje rakija pomaže samo punoljetnim suvozačima jer vozači ne smiju piti dok voze. Mnoge odrasle osobe i dalje muku muče s mučninom prilikom vožnje, a rakija će riješiti i ovu tegobu.

12. Dezinfekcija rana
Rakija može poslužiti kao sredstvo za dezinfekciju npr. kuhinjskih posjekotina ili bilo kakvih drugih rana za koje bismo inače koristili medicinski alkohol.

 

Na kraju da podsjetimo ljubitelje dobre rakije na staru narodnu izreku „Jedna je taman, dvije su putne, a tri su premalo“.

.................................................................. .............................................................. ......................................................... ................................................... ...........................................

Vatrena Pifka  - rakija od više vrsti piva

Vatrena Pifka unikatna je rakija od pive koja se na specijalan način i po tajnoj recepturi proizvodi u našoj destileriji.
Tajna zlatnog napitka koji iznenađuje aromom u stilu najkvalitetnijih „Whiskeya“ je u kontroliranom postupku destiliranja i odležavanja u hrastovim bačvama.
Neka vas ova „vatrena vodica“ iznenadi u svakom gutljaju!
Vatrena Pifka je jedinstven proizvod koji se dobiva destilacijom već filtrirane pive.
Kod proizvodnje se koristi čak 20 vrsta različitih lager piva zbog punoće okusa.
Kod ove proizvodnje je potrebno utrošiti vrlo veliku količinu pive kako bi se dobio kvalitetan destilat pa će mnoge iznenaditi činjenica da se od 1000 litara pive dobiva samo oko 60 – 70 litara 40% alkohola – rakije.
Pošto je korištena piva već spremna za konzumiranje i u potpunosti je filtrirana ,destilat ima vrlo laganu notu ječmenog destilata unatoč velikoj količini alkohola.
Upravo je to odlika ovog proizvoda koji u maniri najboljih Irskih Whiskeya svoju oštrinu skriva u blagom i toplom okusu.
Destilacija se radi pomoću 350 litarnog, ručno kovanog bakrenog kotla sa trodjelnim separatorom koji odvaja razne štetne sastojke iz destilata kao što su metanol i ostali razni stetni sastojci.
Upravo zbog kvalitetnog separatora i zbog čistoće pive nije potrebno dvostruko destiliranje ili naknadno filtriranje, te se time zadržava karakteristična aroma koja bi se prekomjernom destilacijom mogla ublažiti ili u potpunosti izgubiti.
Upravo zbog tog punog okusa koji prikriva pravu količinu alkohola nastao je naziv naziv Vatrena Pifka.
Iza blagog i aromatičnog okusa skriva mnogo se zaista mnogo "vatre".
Proizvodnju zaokružujemo odležavanjem u hrastovim bačvama, gdje PIFKA dobiva karakterističnu boju i dodatno se oplemenjuju okus i miris samog destilata.
PIFKA mora odstajati u pravoj hrastovoj bačvi najmanje 6 mjeseci kako bi se optimalno sljubili okusi iz bačve sa destiliranom pivom i tako se dobio ozbiljan i vrlo profinjen okus.
Varena Pifka namijenjena je prije svega ljubiteljima aromatičnih destilata u smjeru Whiskeya i kvalitetnih Scotcheva (čija je proizvodnja mnogostruko skuplja jer moraju odležavati nekoliko godina u bačvama) a žele isprobati nešto novo i jedinstveno na našem tržištu.
Prednost proizvoda je što je komercijalno dostupan a kvalitetom vrlo blizak Whiskeyu, Scotchu ili Bourbonu.

      

                                                      živjeli  !
                                                              - destilerija Rewex -